czwartek, 13 lutego 2014

Makaron ryżowy z kurczakiem, marchewką i fasolką

Szybkie i pożywne;) bardzo dobry, lekki makaronik ryżowy z mięskiem i warzywkami;)

Składniki:
  • 1/2 op. makaronu ryżowego
  • Pierś z kurczaka
  • 2 marchewki
  • Garstka fasolki szparagowej ( u mnie mrożonej)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy
  • Skórka z 1/2 cytryny
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Makaron zalej wrzącą wodą. Po 5 minutach odcedź.
  2. Kurczaka oczyść i pokrój w paski. Przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na oliwie.
  3. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, aż będzie miękka, odcedź.
  4. Marchewkę pokrój w słupki.
  5. Do patelni z kurczakiem dodaj czosnek, fasolkę i marchewkę. Wlej 2 łyżki wody.
  6. Dodaj sos sojowy i skórkę z cytryny. Wymieszaj. Podgrzewaj ok. 3-5 minut.
  7. Wymieszaj z makaronem ryżowym.

Smacznego;)





1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)