Składniki:
- 1/2 op. makaronu ryżowego
- Pierś z kurczaka
- 2 marchewki
- Garstka fasolki szparagowej ( u mnie mrożonej)
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oliwy
- Skórka z 1/2 cytryny
- Sól, pieprz
Wykonanie:
- Makaron zalej wrzącą wodą. Po 5 minutach odcedź.
- Kurczaka oczyść i pokrój w paski. Przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na oliwie.
- Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, aż będzie miękka, odcedź.
- Marchewkę pokrój w słupki.
- Do patelni z kurczakiem dodaj czosnek, fasolkę i marchewkę. Wlej 2 łyżki wody.
- Dodaj sos sojowy i skórkę z cytryny. Wymieszaj. Podgrzewaj ok. 3-5 minut.
- Wymieszaj z makaronem ryżowym.
Smacznego;)
ciekawe danie:)
OdpowiedzUsuń