czwartek, 13 lutego 2014

Pasta z pieczonej papryki i suszonych pomidorów

Pyszna, przepyszna wręcz;) na kanapeczkę z warzywami idealna;)))

Składniki:
  • Czerwona papryka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • Łyżka suszonej mięty (jak ktoś nie ma to może zastąpić bazylią)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 suszone pomidory
  • Łyżka soku z cytryny
  • Czarny pieprz

Wykonanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  2. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w grube paski.
  3. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
  4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć warzywa i polać oliwą.
  5. Piec aż papryka będzie miękka, ok. 15 minut.
  6. Paprykę ostudź, zdejmij ze skórki.
  7. Zmiksuj paprykę, cebulę, czosnek z oliwą.
  8. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Schłodzić w lodówce.


Smacznego;)

Pasta jest na muffinkach pizzerinkach z mojego drugiego bloga: www.muffinkowyswiat.pl



5 komentarzy:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)