Składniki:
- Garść rukoli
- Pierś z kurczaka
- Garstka fasolki szparagowej (mrozonej)
- Kawałek grejpfruta (lub pomarańcza)
- Garstka słonecznika
- Sól, pieprz
- Oliwa
Wykonanie:
- Kurczaka oczysć i pokrój w paski. Przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na patelni.
- Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.
- Grejpfruta lub pomarańcza pokrój w paseczki. Sok, który powstanie podczas krojenia przelej do miseczki.
- Slonecznik podpraż na suchej patelni.
- Oliwę, sól i pieprz wymieszaj z sokiem z owoca.
- Na talerzu połóż rukolę, kurczaka, fasolkę, grejpfruta lub pomarańcza.
- Posyp słonecznikiem i polej sosem.
Smacznego;)
Smaczna w smaku;))
OdpowiedzUsuń